Esittely
Ottelutilastot
KuPS Naiset - GBK GBK
2020 - GBK Futsal - Naisten Futsal-Ykkönen
Klo 15:00 Kuopio, Ylä-Pyörön koulu
26
Jan

Förhandsinformation


Lähtö klo 8:30 ABC Kokkola

Matka Savoon KuPS:in vieraaksi


GBK:n osalta Naisten Futsal Ykkönen alkaa olla jo loppusuoralla. Kautta on jäljellä enää kaksi viikkoa ja kolme peliä. Lopputulos tiedetään jo, ei asiaa nousukarsintoihin eikä putoamiseen. Tämä loppusuora alkaa kauden pisimmällä vieraspelireissulla Kuopioon. Paikallinen KuPS ja GBK kohtaavat sunnuntaina 26.1 klo 15.

Loppukauden tavoitteet GBK:lla on kehittää omaa peliä ja ajaa laajempaa rinkiä pelaajia tälle sarjatasolle eli tavallaan pelataan jo ensi kautta ajatellen. Mutta se ei vähennä sitä tosiasiaa, että jokainen peli lähdetään voittamaan hyvällä asenteella. Joukkueella Kuopion reissusta on poissa normaalikokoonpanosta viime aikoina loistavasti pelannut Vilma Saarela, hänellä on ollut koko viikon paha flunssa kuumeen kanssa ja jalkapallopelissä oleva maalivahti Tia Lindqvist. Sen sijaan viime pelistä poissaolleet Neea Perkiö ja Jamina Käld palaavat kokoonpanoon. Uusina mukaan tulevat B-tytöistä lahjakkaat 16-kesäiset Noomi Korkatti ja Ella Niemi. Viime aikojen peleissä on oma pallollinen peli kehittynyt ja sitä pyritään nytkin saamaan taas askeleen parempaan suuntaan.

KuPS on parantanut kauden vanhetessa ja lienee kuntopuntarin kakkonen tällä hetkellä. He saivat valmentajan vasta muutaman pelin jälkeen ja tämän jälkeen onkin joukkueen peli parantunut huomattavasti. Joukkueen tärkeimmät pelaajat hyökkäyspäähän ovat Liisa Kuuloja ja (9+7) ja Anu Koponen (13+3). Viimeksi Kälviällä GBK voitti numeroin 3-0, joten varmaan on, että KuPS on todella nälkäinen voittamaan tämän pelin. Ottelun liveseurantaa voi seurata tästä linkistä.

KuPS vei voiton


GBK kohtasi sunnuntaina Kuopiossa paikallisen KuPS:in. Ottelu päätyi selvin lukemin kotijoukkueelle 9-4 (6-3).

GBK:n joukkue ei ollut kokenut muutoksia sitten otteluennakon kirjoittamisen. Pelin tähtäin oli pallollisen pelin kehittämisessä ja uusien pelaajien sisäänajossa. Tottakai ottelua lähdettiin voittamaan, mutta tiedostettiin myös se, että vastassa oli erittäin vahva kotijoukkue. Vahva KuPS olikin. Joukkueessa näkyi runsas ja laadukas harjoitteleminen futsaliin keskittyneillä pelaajilla. Tässä sarjassa on kaksi joukkuetta, jotka keskittyvät futsaliin pelajiston ja laadukkaan valmennuksen osalta, KuPS on niistä toinen. GBK:n kaikki pelaajathan pelaavat myös jalkapalloa ja joulukuun alusta alkaen futsal-treenejä on tämän vuoksi voitu pitää vain kerran viikossa. Silti pallollisen pelin kehtityskohdat ovat näkyneet hyvin viime peleissä. Joukkueen teemana on ollut kahden pelaajan yhteistyön parantaminen futsal-taitojen osalta ja tässä onkin onnistuttu monipuolisesti. Joukkue ei ole opetellut minkäänlaista järjestelmällistä kierrätystä, mutta silti pelissä on luonnollista kierrätystä. Nämä pelikäsitystaitojen ja lajitaitojen kehitykset mahdollistavat pelin isot kehitysaskeleet tuleville kausille. Lisäksi loppukaudesta on ajettu ja ajetaan lisää pelaajia tälle tasolle. Sunnuntaina saivat ensi kasteensa naisten ykkösessä 15-vuotiaat Noomi Korkatti ja Ella Niemi. Molemmat pelasivat lupauksia herättävästi ja pelin loppua kohden varsinkin Noomi pääsi hyvin vaativaan rytmiin mukaan.

Itse peli ratkesi pieniin oman pään virheisiin ja vaikka maaleja tehtiin neljä, olisi viimeistelyn pitänyt olla parempaa. Ainakin neljä kertaa GBK osui maalipuihin, mutta valitettavasti nämä eivät kääntäneet tuolloin pallon suuntaa maaliviivan oikealle puolelle GBK:n kannalta. Oma puolustuspeli toimi hyvin pieniä virheitä lukuunottamatta ja laadukas KuPS rankaisi näistä armotta. Maalinsuulla Alina Järvipetäjä pelasi ihan ok ottelun, hänet jopa palkittiin joukkueensa parhaana. Harmillista oli kuitenkin Alinan loukkaantuminen ottelun loppupuolella tilanteessa 7-4. Kenttäpelaaja Olga Ahokangas uhrautui maaliin, sillä varamaalivahti ei päässyt tällä kertaa mukaan. GBK:n parhaita olivat tuossa pelissä tutusti Vera Mattila, Erica Niemi ja Olga Ahokangas. Hienointa oli nähdä kuitenkin kaikkien pelaajien tason nousu itse pelin sisällä. Tästä on hyvä lähteä haastamaan ensi sunnuntaina kauden viimeisessä kotipelissä ylivoimaisesti sarjaa johtava KaDy 2.

Joukkueessa pelasivat seuraavat pelaajat (tehot suluissa):

Alina Järvipetäjä,mv
Vera Mattila (2+0)
Jamina Käld (0+1)
Olga Ahokangas (1+0)
Erica Niemi (1+2)
Noomi Korkatti
Jemina Rönnkvist
Neea Perkiö
Ella Niemi
Emilia Andersson

Ingen live-uppföljning


   

   

   

   
Statistik
9 - 4
(6-3)
GBK
1' Mål Niemi Erica

3' Mål Linder Pia

6' Mål Koponen Anu

8' Mål Linder Pia

10' Mål Mattila Vera

11' Mål Kuuloja Liisa

16' Mål Elonsalo Tiia

18' Mål Ahokangas Olga

18' Mål Markkanen Kerttu

21' Mål Mattila Vera

34' Mål Markkanen Kerttu

36' Mål Kurppa Siiri

39' Mål Linder Pia
Mera nyheter
GBK Futsal
«  Augusti   »
Kategorier