Wilma med i Akademiverksamheten - Wilma mukana Akatemiatoiminnassa
23.2.2017 13:26 Nyheter / GBK Damer

Wilma Sjöholm med från GBK - Wilma Sjöholm mukana GBK:sta

Nuorten akatemiaryhmätoiminta käynnistyi

Nuorten akatemiaryhmän toiminta on käynnistynyt helmikuussa. Tavoite on taata lahjakkaille tyttöpelaajille mahdollisimman laadukkaat puitteet harjoitteluun.

Pekko Söderströmin vetämään nuorten akatemiaryhmään on valittu vuonna 1999, 2000 ja 2001 syntyneitä pelaajia. Pääikäluokiksi on valittu kaksi ensin mainittua, sillä vuonna 2001 syntyneillä on tänä vuonna paljon maajoukkuetoimintaa. Ryhmää täydennetään vielä yhdellä maalivahdilla.

Toiminnan tärkein tavoite on siis pelaajan arjen tukeminen. Siihen pyritään selkeällä tavoitteenasettelulla ja kehityskohteiden valitsemisella. Nuoren harjoittelua ja kehitystä myös seurataan tiiviisti. Tukitoimia kohdistetaan pelaajan arjen kehittämiseen yhdessä seurojen kanssa, joten yhteistyö pelaajan ja sekä seura- että maajoukkuevalmentajien kesken on erityisen tärkeää.

Mukaan valitut pelaajat ovat potentiaalisia tulevaisuuden A-maajoukkuenimiä, Söderström korostaa.

- Nostan konkreettisena esimerkkinä esille Kokkolassa GBK:ssa Naisten Liigaa ensi kaudella pelaavan Wilma Sjöholmin, joka asuu Pietarsaaressa. Wilman kehittymisen suunnitelmaan kuuluu fysiikan parantaminen. Hänen kohdallaan löydämme tukea harjoitteluun Pietarsaaresta, joten vähennämme hänen matkustamiseensa kuluvaa aikaa. Näin saamme Wilman arjen varmasti paremmaksi, Söderström kertoo.

Luotsi mainitsee jalkapalloharjoittelun poikien kanssa yhdeksi konkreettiseksi osa-alueeksi lahjakkaiden tyttöpelaajien arjessa.

- Näin nuorten pelaajien ei tarvitse lähteä heti ensimmäisenä ulkomaille, vaan voimme löytää ihan lähiympäristöstä haastavampia harjoituspaikkoja. Poikien kanssa harjoittelu on todella hyvä vaihtoehto ja seurat ovat myös ottaneet sen hyvin vastaan.

Katso koko Söderströmin haastattelu Huuhkaja-tv:stä.

Mukaan valitut pelaajat:
Fanni Pietikäinen, ONS
Emma Peuhkurinen, ONS
Satu Rousti, ONS
Elli Pikkujämsä, TPS
Jutta Rantala, TPS
Roosa Tuominen, Ilves
Sanni Ojanen, Ilves
Tuuli Enkkilä, Ilves
Wilma Sjöholm, GBK
Saara Lappalainen, FC Honka
Eerika Hämäläinen, PU-62
Emmaliina Tulkki, Linköpings FC (Ruotsi)


Juttu on lainattu Palloliiton materiaalista.

   
Mera nyheter
Gamlakarleby Bollklubb
«  Juni   »
Ti Ons To Fre
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategorier